Guide: Mål din gardinhøjde

Du skal blot tage to mål af dit vindue for at finde din perfekte gardinhøjde. Her er en enkel guide til en sikker opmåling, så du får de helt perfekte gardiner. 


Måleguide &Drape

Sådan måler du din gardinhøjde

Step 1) Marker hvor gardinstangen/skinnen skal placeres. Vi anbefaler, at den hænger lidt OVER vindueskarmen. Til garderobeforhæng og gardiner fra loft til gulv, skal en skinne hænge i loftet.

Step 2 mål højden) Mål fra punkt A til B for at finde højden af dit gardin. Du måler fra der, hvor gardinstangen/skinnen skal hænge (målepunkt A) og helt ned til gulvet (målepunkt B). Træk så 3 cm. fra dette stramme mål for at sikre et svævende look eller tilføj 10 cm. til dette mål for et slæbende look. Du har nu dit endelige gardinhøjdemål, som du indtaster i shoppen ved bestilling.

Step 3 mål bredden: Mål bredden af vinduet fra ydersiden af vinduet/karm til karm.

&Drape tip: Hvis du vil skabe illusionen af et større vindue og rum, anbefaler vi, at du hænger gardinerne en del over vindueskarmens top og bredt i siderne udenfor vindueskarmen (tilføjer 10-20cm på hver side).

Standardbredde eller specialmål?: Alle gardiner kommer i standardbredde på 140 cm. Det vil sige ét sæt gardiner består af to gardinstykker på hver 140 cm. Vores standardgardiner passer til  stang/skinnemål på op til 150 cm bredde, så du opnår et smukt look med flotte bølger, når gardinet er trukket for. Har du bredere vinduer og deraf behov for bredere gardiner, så kontakt os og vi syr gardiner i specialmål til dig mod et tillæg. 

 

svævende slæbende.jpeg

Svævende eller slæbende gardiner?

Vælg mellem to typer gardinhøjder - svævende eller slæbende. Vi synes begge dele er super flot. Du skal bare vælge det look, du synes bedst om og måle sådan her: 

  • Svævende gardiner: Få et rent og enkelt udtryk med svævende gardiner lige over gulvet. Mål fra punkt A og ned til gulvet (målepunkt B) og så trækker du 3 cm. fra dette mål
     

  • Slæbende gardiner: Få et dekadent look og en hotelstemning med slæbende gardiner, der falder langs gulvet. Mål fra punkt A og ned til gulvet (målepunkt B) og så tilføjer du 10 cm.

Guide: Ophængning

Se guiden til ophængning for tips til hvordan du hænger din skinne/stang og gardiner smukt op her

Vi tilbyder montering
i Storkøbenhavn og på Sjælland.
Kontakt os for pris.