Opmåling guide

Guide til opmåling af gardiner

Vi har lavet en guide, så du enkelt og ligetil kan måle op til dine nye smukke gardiner. Du sender de rene mål af dine rum/vinduer, og så laver vi alle gardin-mellemregningerne., så du får smukke skræddersyede gardiner. Find din boligtype/vinduestype nedenfor og se guiden til opmåling, der passer til netop dit rum.

Gardinstyling-stil

Klassisk & herskab - smalt look

Trin 1: mål bredden
Mål bredden af vinduet. For et smalt, klassisk look mål fra yderkarm til yderkarm og tilføj 20-50 cm i hver side af vinduet, så gardinerne kan parkeres foran væggen og ikke tager for meget lys foran vinduet, når de er parkeret i siderne. Dvs. har du målt bredden til 155 cm, skal du indtaste mellem 185cm og 205 cm.

Trin 2: mål højden
Loftskinne - anbefales: Mål højden fra gulv til loft. Mål højden 2-3 steder og angiv det laveste og højeste mål til os.

Vægskinne: Vægskinne anbefales hvis eks. meget dyb stuk, skrå lofter mv. Vægskinne: Mål højden fra gulv til lige under loft/under dér, hvor loft/stukken starter. Mål højden 2-3 steder og oplys det laveste og højeste mål til os.

Se indretning med gardiner i klassisk herskab her

Gardinstyling-stil

Nybyg, funkis & rene linier, væg-til-væg look

Trin 1: mål bredden
Mål bredden fra væg til væg for et smukt, bredt look, der understreger rummeligheden visuelt. Hvis flere vinduer i eks. nybyg - kan vi lave en lang skinne, der går forbi flere vinduer for et smukt væg til væg look.

Trin 2: mål højden
Loftskinne - anbefales: Mål højden fra gulv til loft. Mål højden 2-3 steder og oplys det laveste og højeste mål til os.

Indretningsstil

Foldegardin & rullegardiner

Trin 1: mål bredden
Mål vinduets bredde inde i vinduesrammen/nichen, mål fra inderkarm til inderkarm. Mål bredden tre steder: helt øverst, i midten og i bunden. Oplys det mindste mål. Dette mål skal vi bruge til både foldegardin, rullegardin og bambus.

Trin 2: mål højden
Mål vinduets højde inde i vinduesrammen/nichen. Mål fra vinduets/vindueskarmens bund til top. Mål højden 2 steder og oplys det laveste og højeste mål til os.

Få mere inspiration og stylingråd på vores Instagram